Articol

INFORMATI-VA ! VA AJUTA !

Spalatul covoarelor este o operatie la fel de importanta ca spalatul lenjeriilor sau hainelor. In covorul dvs. se aduna in timp mult praf si alte particule daunatoare sanatatii. Atentie mare la situatiile cand pe aceste covoare se joaca copii dvs. Noi va recomandam sa apelati la o spalatorie ce poseda o tehnologie care asigura un spalat eficient, in profunzimea fibrei si pe toata suprafata covorului. De aceea va facem o scurta informare cu voia dvs.

1.       Spalarea cu turbojetul este de fapt imbacsirea covorului deoarece multe spalatorii nu scutura si aspira covorul in prealabil, iar acel praf din perii covorului sunt impinsi de apa cu presiune mare in tesatura acestuia. Odata intrat acest praf cu apa ( noroi) in tesatura si uscat (eventual in mod repetat ) este greu de indepartat. Daca se foloseste detergent sunt mari sanse ca acesta sa ramana partial in tesatura deoarece nu beneficiaza de o clatire uniforma pe toata suprafata covorului. La un covor mai sensibil ( din lana naturala sau partial lana sau mai uzat ) presiunea turbojetului poate deteriora iremediabil textura.

2.       Spalarea cu monoperia nu este recomandata deoarece exista riscul  ca operatorul monoperiei sa nu spele cu aceeasi viteva de deplasare  intreaga suprafata,  asfel covorul va avea portiuni spalate mai slab sau deloc si portiuni frecate foarte bine. In acest caz clatirea trebuie facuta riguros ceea ce nu se intampla de obicei. Detergentul ramas in covor poate fi daunator persoanelor alergice.

3.       Spalarea pe utilaje profesionale elimina toate aceste riscuri. In aceste utilaje covorul este in prima faza „batut” si aspirat concomitent, dupa care este inmuiat cu apa curata si detergent de covoare ,dupa care trenul de perii il freaca cu aceeasi presiune si viteza pe toata suprafata. Clatirea se face controlat cu apa curata la o presiune de maxim 2 bari uniform pe toata suprafata spalata.  Astfel o spalare profesionala asigura un covor curat, igienizat si rezistent in timp.

Atentie :

-sunt spalatorii auto ce folosesc detergenti activi de caroserie la spalarea covoarelor dvs. Acestia sunt toxici pentru om si decoloreaza covorul fiind corozivi. De altfel corodeaza si caroseriile masinilor.

– uscarea covoarelor trebuie bine facuta altfel acestea vor capata un miros neplacut greu de indepartat. Intr-un covor umed, fibrele pot putrezi si deteriora tesatura. E recomandat ca uscarea sa se faca departe de sosele, deoarece praful si noxele de la masini sunt impregnate in fibra covorului in special cand acesta este umed. Odata adus in casa aduceti si aceste toxine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *